Ajankohtaiset

Niko Mäkinen Superbike Privateers luokan Euroopan mestariksi 2016

West Coast Racing Club ry

Juhla Tunnelmissa 1024x576

Kauden 2016 kuudes ratamoottoripyöräilyn FIM Repsol CEV EM-sarjan kilpailuviikonloppu Jerezissä, Espanjassa on ajettu.
 Niko Mäkinen ei saavuttanut osakilpailuvoittoja, mutta varmisti itselleen Privateers-luokan mestaruuden.

Superbiken EM-sarjan Privateers-luokan mestaruutta havitelleen Niko Mäkisen tiedossa oli, että Jerezin viikonloppu tulisi olemaan haasteellinen, sillä virheisiin ei ollut varaa missään vaiheessa. Jaossa oli tärkeitä pisteitä kahdesta kisasta ja maalissa piti olla mielellään ennen Tiago Magalhaesia, joka oli lähin haastaja.

Ensimmäisen kilpailun sija seitsemän ja toisen erän sija kuusi toivat kuitenkin sen verran pisteitä, että suomalainen varmisti jo ennen viimeistä Valencian osakilpailua Superbike Privateers-luokan Euroopan mestaruuden.

– Kyllä oli hienot fiilikset kuskilla, tiimillä ja taustajoukoilla, kun ”mestaruuspaita” pujotettiin Nikon päälle maaliin tulon jälkeen, tiimi riemuitsee.

On ilo edustaa Suomea ja erityisesti West Coast Racing Clubia, joka on ollut vahvasti taustalla tukemassa uraani, sen joka vaiheessa.

Lauantain aika-ajot alusta saakka vahvat

Ensimmäiset aika-ajot olivat lauantaiaamupäivällä ja keli oli tuttuun tapaan lämmin.
Aika-ajo alkoi erittäin hyvin ja Mäkinen saikin jo alkukierroksilla tehtyä hyvän ajan, eikä uuden takarenkaan ”testi” tuottanut enää parannusta. Lopullisissa aika-ajo tuloksissa sijoitus 6. ja kärkeen matkaa reilu 2,5 sekuntia, mikä oli loistava suoritus.

Iltapäivällä keli oli lämmennyt jälleen kuumaksi ja asvaltin pinta oli noussut jo yli 50 asteeseen. Samalla pito radalla oli selkeästi heikentynyt. Mäkinen sai kuitenkin ajettua erittäin hyviä kierroksia, ollen aika-ajon päätteeksi sijalla 5. Aika jäi aamusta vajaa 0,5 sekuntia. Lopullinen sijoitus 6. aika-ajoista ja toisen rivin lähtöpaikka.

Sunnuntain kilpailupäivä alkoi haastavasti

Aamun keli oli poiketen muista aamuista aivan harmaa ja lämpöäkin vain +17 astetta. Jostain syystä Yamahan kytkin luisti aamun warm-upissa ja Mäkinen sai ajettua vain kaksi kierrosta session aikana, eikä aikakaan ollut kovin ihmeellinen.

Kisa 1
 lähti käyntiin hyvin vaikkakin Mäkinen putosi ensimmäisen kierroksen aikana sijalle 7.
Pari kierrosta suomalainen sai pidettyä sijoituksen, mutta sitten kilpakumppani meni ohi ja Mäkinen putosi sijalle 8. Mäkinen sai ajettua hyviä kierroksia ja pääsikin nousemaan yhden sijan. Taistelu Texierin kanssa oli tiukkaa ja monen monta kertaa suomalainen oli jo rinnalla, mutta ei vaan riittänyt puristus ohitukseen ja maaliin Mäkinen tuli seitsemännellä sijalla. Kun pahin vastustaja tuli maaliin sijalla 15, niin piste-ero kasvoi jo 38 pisteeseen.

Kisa 2
 oli aikalailla toisinto ensimmäisestä kisasta, sillä erotuksella, että Mäkinen säilytti startissa paikkansa ja ajoi monta kierrosta taistellen sijasta 5. Muutaman kierroksen jälkeen Niko sai ohitettua Solorzan ja ajoi sijalla 5.
 Kisan puolen välin jälkeen Solorza sai kuitattua takaisin ja Mäkinen teki ratkaisun, että ajaa omaa kisaansa sijalla 6, koska takana ei ollut uhkaajia. Maaliin siis sijalla 6 ja kun Magalhaes ei ollut lähelläkään, niin Mäkinen oli varmistanut Euroopan mestaruuden luokassa Superbike Privateers.

Superbike Privateers pistetilanne 2016: http://www.fimcevrepsol.com/en/results/results?anyo=2016&type=1&categoria=115

Samalla Mäkinen nousi sarjan kokonaistuloksissa sijalle 6. Valenciassa, kauden päättävässä kilpaussa on vielä mahdollisuus nousta yksi pykälä ylöspäin sarjan kokonaispisteissä ja se on asetettu tavoitteeksi, nyt kun mestaruus on jo varmistettu.

Superbike EM pistetilanne 2016: http://www.fimcevrepsol.com/en/results/results?anyo=2016&type=1&categoria=112