Ajankohtaiset

Cicuit Racing kausi avattiin Motoparkissa 15.-16.6.2024

West Coast Racing Club ry WCRC logo

Circuit Racingin kilpailukausi avattiin Motoparkissa 15.-16.6. ajetuilla kilpailulähdöillä. Tälle kaudelle uutena luokkana on tuotu Yamaha R7 Cup-merkkiluokka ja tietenkin WCRC hankki kerholle kyseisen luokan pyörän keväällä.

Wcrc R7
West Coast Racing Club hankki Yamaha R7 pyörän jäsenistön käyttöön.

Motoparkiin R7:n kahvoihin tarttui Clubin kuskeista Kenny Koskinen. Kenny on jo pikkupojasta asti edustanut WCRC:tä menestyksekkäästi, niin Suomessa kuin Euroopassakin. Itse pyörä oli kaikille uusi tuttavus, eikä pyörän mittariin montaa kilometriä ehtinyt kertymään ennen Motoparkin kilpailuviikonloppua. Yamaha R7 Cupissa siis ajetaan vakiopyörillä, joiden moottorit on sinetöity ja kaikki tekniset muutokset ovat kielletty. Tämä siis tarkoittaa sitä, että kaikki lähtöruudukkoon asettuvat pyörät ovat teknisesti samanlaisia, renkaita myöden. Näin olleen kuljettajat ratkaisevat paremmuuden ajotaidoillaan, eikä laitteiston paremmuudella.

Kenny Koskinen

”Vihdoinkin yli 9 kuukauden tauon jälkeen pyörä asetettiin taas lähtöruutuun ja olipahan mielenkiintoinen startti kesälle! Kaksi luokkaa joissa en ollut koskaan aikaisemmin kisannut ja kaksi pyörää alla, joilla kilometrit yhteensä ennen kisaviikonloppua pystyi melkein yhdellä kädellä laskemaan. Niin kuin saattaa kuvitella, oppimiskäyrä viikonlopun aikana oli melko huikea.

Itselle täysin uusien pyörien sekä renkaiden myötä dataa ja tietoa kaikesta tuli ovista ja ikkunoista läpi viikonlopun, ja se onneksi näkyi myös tuloksissa! Vaikka kokonaisuudessaan viikonloppu oli todella vaikea, eikä vielä sunnuntainakaan päädytty siihen pisteeseen mitä olisin halunnut, tulokset olivat kiitettäviä ja sellaisia mitä viikonlopulta tavoittelinkin!

R7-luokka paljasti itsensä melko positiivisesti pyörän ajettavuuden sekä luokan järjestelyiden puolesta, luokka oli muutenkin todella hauska ajaa pyörien tasaisuuden sekä ominaisuuksien ansiosta! Kaksi voittoa vyöllä on hyvä jatkaa seuraavaan viikonloppuun!

Kenny R7

Myös Superbikessa päädyttiin podiumille, toki ei aivan yhtä korkealle mitä R7 Cupissa tai mitä oikeasti olisin halunnut. Kakkossijoihin pitää silti olla tyytyväinen, kun tietää miten uusilla vesillä seilaamme edelleen ja ketä radalla on vastassa. Ensimmäisessä kisassa päästiin jo haistamaan kärkipaikkaa, mutta toisessa kisassa hieman epäonnistuneen rengaspaine/alustan säädön myötä toiveet korkeimmasta podium-paikasta karkasivat jo ensimmäisillä kierroksilla. Taistelu jäi siis kakkossijoituksesta, jonka eteen sain kyllä sunnuntaina tehdä todella paljon kovemman työn mitä lauantaina. Tärkeintä on että viikonlopulta jäi todella paljon käteen, mukaan lukien 40 pistettä!

Fysiikkaa pitää edelleen kehittää Superbiken kilpailuita varten, sekä tietoa ja osaamista kerätä uusista renkaista. Sen jälkeen päästään toivon mukaan taistelemaan palkintopallin korkeimmasta paikasta! Joka tapauksessa älyttömän upea viikonloppu takana, ja tästä on hyvä jatkaa kesää tuleviin kilpailuihin!”

Clubin kuskeja oli mukana useassa luokassa ja menestystähän sieltä taas tuli. Tässä Clubin kuskien tuloksia:

Superbike
Kenny Koskinen La: 2., Su: 2.
Niko Lehtiranta La: 3., Su: 3.

OPEN 1000
Jarmo Pekkala La: 4., Su: 4.

OPEN 600
Jesse Maikola La: 5., Su: 4.
Urho Heikkilä La: DNF, Su: DNF

Jokamiesluokka yli 750cc
Jarno Hellsten La: 6., Su: 6.